Aanvraag bij DUO afgewezen

Mijn aanvraag bij DUO is afgewezen. Wat nu?

Je aanvraag bij DUO voor studiefinanciering, een collegegeldkrediet, levelanglerenkrediet of een aanvullende beurs is afgewezen. Wat nu?

Als je een brief hebt gekregen van DUO waarin staat dat je aanvraag om studiefinanciering, collegegeldkrediet, levelanglerenkrediet of een aanvullende beurs is afgewezen, dan is dit een besluit. Tegen een besluit kan je binnen zes weken na dagtekening van de brief bezwaar aantekenen. Wil je weten hoe je een bezwaarschrift moet indienen? Lees hier verder.

Tips:

  1. Controleer of het terecht is dat je aanvraag door DUO is afgewezen. De Wet Studiefinanciering is van toepassing. Duizelen al die regels je een beetje? Dat is volkomen begrijpelijk. Neem in dat geval contact op met een van onze advocaten op telefoonnummer 035-3038110, vul het contactformulier in of stel je vraag online. Wij geven je dan een advies op maat.
  2. Controleer op de website van de Raad voor Rechtsbijstand of je in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. De overheid betaalt dan je advocaat en jij hoeft slechts een lage eigen bijdrage te voldoen. Wij kijken graag even met je mee. Neem daarvoor contact op met een advocaat op telefoonnummer 035-3038110, vul het contactformulier in of stel je vraag online.
  3. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan kan het zijn dat bijstand door een van onze advocaten wordt vergoed door je verzekering. In dat geval is het aan te raden met een advocaat ten strijde te treden. Dan weet je zeker dat je goed beslagen ten ijs komt.

Aanvraag DUO afgewezen - Overheidsprobleem

Aanverwante onderwerpen:

Plaats hier een openbare vraag of reactie