Beroep/bezwaar tegen een beslissing van het UWV duurt te lang

Ik heb bezwaar of beroep ingesteld tegen een besluit van het UWV, maar een antwoord duurt te lang. Wat nu?

U kunt een spoedprocedure aanvragen! Een ander woord voor spoedprocedure is voorlopige voorziening.

Als u in bezwaar of beroep gaat, blijft de beslissing van het UWV in de tussentijd wel in stand. Dat betekent bijvoorbeeld dat u de boete voor de genoemde datum wel moet hebben betaald. Brengt dit u financieel in de problemen? Dan kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechtbank in het arrondissement waar u woont. U vraagt in uw verzoekschrift aan de rechter om het besluit – simpel gezegd – even in de koelkast te zetten.

Tips:

  1. Houd u er rekening mee dat een voorlopige voorziening alleen zin heeft als er sprake is van een spoedeisend belang. Leg daarom goed uit waarom er haast geboden is!
  2. Houdt u er rekening mee dat u alleen een spoedprocedure kunt aanvragen als u ook bezwaar heeft gemaakt of beroep heeft ingediend.
  3. Houd u er rekening mee dat u niet alleen voor het instellen van beroep bij de rechtbank griffierechten bent verschuldigd, maar ook als u de rechter verzoekt om een voorlopige voorziening te treffen. Griffierechten zijn de administratiekosten die de rechtbank in rekening brengt. Als het verzoek om een voorlopige voorziening betrekking heeft op een uitkering, dan bent u €46,- griffierecht verschuldigd.
  4. Controleer op de website van de Raad voor Rechtsbijstand of u in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. De overheid betaalt dan uw advocaat en u hoeft slechts een lage eigen bijdrage te voldoen. Wij kijken graag even met u mee. Neem daarvoor contact op met een van onze specialisten op telefoonnummer 035-3038110, vul het contactformulier in of stel uw vraag online.
  5. Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan kan het zijn dat bijstand door een van onze advocaten wordt vergoed door uw verzekering. In dat geval is het aan te raden met een advocaat ten strijde te treden. Dan weet u zeker dat u goed beslagen ten ijs komt.

Een verzoekschrift om een voorlopige voorziening indienen is niet eenvoudig. Hangt er veel voor u van af? Laat u dan voorlichten door onze gespecialiseerde advocaten of medewerkers. Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact op door te bellen met 035-3038110 of vult u het contactformulier in op onze website. Wij nemen snel contact met u op! U kunt uw vraag ook online stellen.

Beroep/bezwaar tegen een beslissing van het UWV duurt te lang - Overheidsprobleem

Gerelateerde onderwerpen:

Plaats hier een openbare vraag of reactie