Bezwaar/beroep bij de SVB duurt te lang

Ik heb bezwaar/beroep ingediend bij de SVB, maar de procedure duurt te lang. Wat nu?

U kunt een spoedprocedure aanvragen!

Als u in bezwaar of beroep gaat, blijft de beslissing van de SVB in de tussentijd wel in stand. Dat betekent bijvoorbeeld dat u het teruggevorderde bedrag of de boete wel voor de genoemde datum betaald moet hebben. Brengt dit u financieel in de problemen? Dan kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechtbank in het arrondissement waar u woont. Dat is een spoedprocedure. U vraagt in uw verzoekschrift aan de rechter om het besluit – simpel gezegd – even in de koelkast te zetten.

Een verzoekschrift om een voorlopige voorziening indienen is niet eenvoudig. Hangt er veel voor u van af? Laat u dan voorlichten door onze specialisten. Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact op met een advocaat door te bellen met 035-3038110 of vult u het contactformulier in op onze website. Wij nemen snel contact met u op! U kunt uw vraag ook online stellen.

Tips:

  1. Houd er rekening mee dat een voorlopige voorziening alleen zin heeft als er sprake is van een spoedeisend belang. Licht daarom goed toe waarom er haast geboden is!
  2. Houdt u er rekening mee dat u alleen een spoedprocedure kunt aanvragen als u ook bezwaar heeft gemaakt of beroep heeft ingediend.
  3. Houd er rekening mee dat u niet alleen voor het instellen van beroep bij de rechtbank griffierechten bent verschuldigd, maar ook als u de rechter verzoekt om een voorlopige voorziening te treffen. Griffierechten zijn de administratiekosten die de rechtbank in rekening brengt. Als het verzoek om een voorlopige voorziening betrekking heeft op een uitkering, dan bent u €46,- griffierecht verschuldigd. Via een aanvraag voor bijzondere bijstand kunt u dit bedrag vaak terugkrijgen via uw gemeente. Wij vertellen u daar graag mee over.

Advocaat nog, maar bang dat het teveel kost? Dat is waarschijnlijk niet nodig!

  1. Controleer op de website van de Raad voor Rechtsbijstand of u in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. De overheid betaalt dan uw advocaat en u hoeft slechts een lage eigen bijdrage te voldoen. Wij kijken graag even met u mee. Neem daarvoor contact op met een van onze specialisten op telefoonnummer 035-3038110, vul het contactformulier in of stel uw vraag online.
  2. Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan kan het zijn dat bijstand door een van onze advocaten wordt vergoed door uw verzekering. In dat geval is het aan te raden met een advocaat ten strijde te treden. Dan weet u zeker dat u goed beslagen ten ijs komt.

Bezwaar/beroep bij de SVB duurt te lang - Overheidsprobleem

Aanverwante onderwerpen:

Plaats hier een openbare vraag of reactie