Bezwaar/beroep bij de gemeente duurt te lang

Ik heb bezwaar/beroep ingediend bij de gemeente, maar de procedure duurt te lang. Wat nu?

U kunt een spoedprocedure aanvragen!

Als u in bezwaar of beroep gaat, blijft de beslissing van de gemeente in de tussentijd wel in stand. Dat betekent bijvoorbeeld dat u het teruggevorderde bedrag wel voor de genoemde datum betaald moet hebben. Brengt dit u financieel in de problemen? Dan kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechtbank in het arrondissement waar u woont. U vraagt in uw verzoekschrift aan de rechter om het besluit – simpel gezegd – even in de koelkast te zetten.

Een verzoekschrift om een voorlopige voorziening indienen is niet eenvoudig. Hangt er veel voor u van af? Laat u dan voorlichten door een gespecialiseerde advocaat. Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact op door te bellen met 035-3038110 of vult u het contactformulier in op onze website. Wij nemen snel contact met u op. U kunt uw vraag ook online stellen.

Tips:

  1. Houd er rekening mee dat een voorlopige voorziening alleen zin heeft als er sprake is van een spoedeisend belang. Leg daarom goed uit waarom er haast geboden is.
  2. Houd u er rekening mee dat u alleen een spoedprocedure kunt aanvragen als u ook bezwaar heeft gemaakt of beroep heeft ingediend.
  3. Houd er rekening mee dat u niet alleen voor het instellen van beroep bij de rechtbank griffierechten bent verschuldigd, maar ook als u de rechter verzoekt om een voorlopige voorziening te treffen. Griffierechten zijn de administratiekosten die de rechtbank in rekening brengt. Als het verzoek om een voorlopige voorziening betrekking heeft op een uitkering, dan bent u 46 euro griffierecht verschuldigd.

Advocaat nodig, maar u maakt zich zorgen over de kosten? Dat is vaak niet nodig!

  • Controleer op de website van de Raad voor Rechtsbijstand of u in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. De overheid betaalt dan uw advocaat en u hoeft slechts een lage eigen bijdrage te voldoen. Wij kijken graag even met u mee. Neem daarvoor contact op met een van onze specialisten op telefoonnummer 035-3038110, vul het contactformulier in of stel uw vraag online.
  • Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan kan het zijn dat bijstand door een van onze advocaten wordt vergoed door uw verzekering. In dat geval is het aan te raden met een advocaat ten strijde te treden. Dan weet u zeker dat u goed beslagen ten ijs komt.

Wilt u meer weten? Laat u dan voorlichten door een advocaat van ons kantoor. Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact op door te bellen met 035-3038110 of vult u het contactformulier in op onze website. Wij nemen snel contact met u op! U kunt ook online uw vraag stellen of uw ervaringen en tips met onze lezers delen.

Bezwaar/beroep bij de gemeente duurt te lang - Overheidsprobleem

Aanverwante onderwerpen:

Plaats hier een openbare vraag of reactie