Door het UWV verdacht van fraude

Ik word door het UWV verdacht van fraude. Wat nu?

U wordt door het UWV verdacht van fraude. Dat is heel vervelend. Het UWV kan de ten onrechte verstrekte uitkering terugvorderen en er kan aan u een boete worden opgelegd. In ernstige gevallen kan het UWV aangifte van fraude tegen u doen bij het openbaar ministerie. Houdt er rekening meer dat er een onderzoek naar u loopt. Dat betekent bijvoorbeeld dat uw woning, maar ook social media, zoals Facebook mogelijk in de gaten wordt gehouden.

Als u een brief heeft ontvangen waarin het UWV een bepaald bedrag van u terugvordert dan kunt u hiertegen in bezwaar. Ook als u een brief heeft gekregen waarin aan u een boete is opgelegd, geldt dat u een bezwaarschrift kan indienen.

Tip! Houd altijd goed de bezwaartermijn in de gaten. In de regel dient u binnen zes weken na dagtekening van het schrijven uw bezwaar te hebben ingediend.

Advocaat nodig?

Zoals u ziet kan er bij een verdenking van fraude veel op u afkomen. Daarom kan het verstandig zijn om een vroeg stadium alvast een gespecialiseerde advocaat te raadplegen.

Maakt u zich zorgen over de kosten van een advocaat? Dat is vaak niet nodig. In veel gevallen wordt er door de Raad voor Rechtsbijstand een toevoeging afgegeven. Dat betekent dat uw advocaat wordt betaald door de overheid en u zelf slechts een enkele eigen bijdrage hoeft te betalen.

Door het UWV verdacht van fraude - Overheidsprobleem

Gerelateerde onderwerpen:

Plaats hier een openbare vraag of reactie