Huisverbod geschonden

Ik heb het huisverbod geschonden. Wat nu?

Huisverbod geschonden? Dan wordt u verdacht van overtreding van artikel 184 Wetboek van Strafrecht, namelijk huisvredebreuk. U kunt daarvoor worden aangehouden en in verzekering worden gesteld.

In artikel 184 Wetboek van Strafrecht is – simpel gezegd – bepaald dat een ieder die zich niet houdt aan een aan hem gegeven bevel, in dit geval een huisverbod, kan worden gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of een geldboete van de tweede categorie. De maximale geldboete in de tweede categorie is 4100 euro.

U kunt worden verhoord door de politie en u krijt mogelijk een dagvaarding waarin staat wanneer u voor de politierechter moet verschijnen. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van uw rechten en plichten als verdachte in een strafzaak. U heeft bijvoorbeeld het recht om als verdachte te zwijgen. Ook heeft u misschien recht op een (gratis) advocaat. Laat u hierover goed adviseren en bijstaan door een gespecialiseerde strafrechtadvocaat.

Advocaat nodig?

Bij de oplegging van een huisverbod komen veel emoties kijken. Het is belangrijk om uw advocaat uw persoonlijke omstandigheden goed uiteen te laten zetten bij de rechtbank. Misschien heeft u een hele goede reden gehad om het aan u opgelegde huisverbod te schenden. Onze advocaten hebben veel ervaring met huisvredebreuk en het huisverbod. U bent daarom bij ons in goede handen.

Maakt u zich zorgen over de kosten van een advocaat? Dat is vaak niet nodig. In veel gevallen wordt er door de Raad voor Rechtsbijstand een toevoeging afgegeven. Dat betekent dat uw advocaat wordt betaald door de overheid en u zelf een (lage) eigen bijdrage hoeft te betalen. Natuurlijk is het ook geen enkel probleem om ons eerst te bellen voor vrijblijvend en gratis advies. Met wat extra informatie komt u in ieder geval goed beslagen ten ijs.

Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact op met een advocaat via telefoonnummer 035-3038110 of vul het contactformulier in. Heeft u vragen of wilt u uw ervaringen en tips met onze lezers delen, dan kan dat ook hier op ons online forum.

Huisverbod geschonden - Overheidsprobleem

Voor meer informatie over gerelateerde onderwerpen

Plaats hier een openbare vraag of reactie