DUO en bijverdienen

Ik heb teveel bijverdiend. Wat nu?

Volgens DUO heb je teveel bijverdiend. Je studiefinanciering is stopgezet en je moet een aanzienlijk bedrag terugbetalen. Dat is schrikken!

Als je een brief hebt gekregen van DUO waarin staat dat je studiefinanciering is stopgezet omdat je te veel zou hebben bijverdiend, dan is dit een besluit. Tegen een besluit kan je binnen zes weken na dagtekening van de brief bezwaar aantekenen. Lees hier hoe je bezwaar aantekent en krijg tips.

Tips:

  1. Controleer of het terecht is dat je studiefinanciering is stopgezet. Je mag namelijk € 14.215,75 (in 2017) bijverdienen. Er wordt gekeken naar je verzamelinkomen of belastbaar inkomen.
  2. Als je er bij het doen van aangifte achter komt dat je te veel hebt bijverdiend, denk er dan aan alsnog je studiefinanciering van het vorige jaar stop te zetten! Dat kan namelijk nog tot en met eind juni.
  3. Controleer op de website van de Raad voor Rechtsbijstand of je in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. In dat geval kost de bijstand van een advocaat slechts een lage eigen bijdrage. Voor het overige wordt de advocaat door de overheid betaald. Wij kijken graag even met je mee. Neem contact op met een van onze specialisten op telefoonnummer 035-3038110, vul het contactformulier in of stel je vraag online.
  4. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan kan het zijn dat bijstand door een van onze advocaten wordt vergoed door je verzekering. In dat geval is het aan te raden met een advocaat ten strijde te treden. Dan weet je zeker dat je goed beslagen ten ijs komt.

Teveel bijverdiend - Overheidsprobleem

Aanverwante onderwerpen:

Plaats hier een openbare vraag of reactie