In beroep tegen de beslissing van de SVB op een bezwaarschrift

Ik ben het niet eens met de beslissing van de SVB op mijn bezwaarschrift. Wat nu?

U kunt in beroep!

In dat geval kunt u bij de rechtbank in het arrondissement van uw woonplaats een beroepschrift indienen.

In een beroepschrift moet een datum, uw naam, adres, geboortedatum, en burgerservicenummer staan. Er moet duidelijk zijn tegen welke beslissing op bezwaar het beroep zich richt en wat de redenen van het beroep. Tot slot moet u niet vergeten een handtekening te plaatsen. Een advocaat kan controleren of uw beroepschrift aan de voorwaarden voldoet en of het (voldoende) juridisch is ingekleed. Dat is heel belangrijk, dus schroomt u niet om te bellen met een gespecialiseerd advocaat voor rechtsbijstand. Een rechter toetst de beslissing namelijk aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

Tips:

  1. Wilt u precies weten hoe een beroepsprocedure verloopt? U kunt hierover lezen op de website rechtspraak.nl. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen.
  2. Dien ook een voorlopige voorziening in. Het indienen van een beroepschrift heeft namelijk geen opschortende werking.
  3. Houd goed de termijn in de gaten voor het instellen van beroep! Een beroepschrift moet namelijk binnen zes weken na dagtekening van de beslissing op bezwaar bij de rechtbank zijn ingediend.
  4. Houd er rekening mee dat u griffierechten bent verschuldigd als u in beroep gaat. Dat zijn de administratiekosten van de rechtbank. In beroep gaan bij een beslissing die betrekking heeft op uw uitkering, bent u de rechtbank €46,- griffierechten verschuldigd. Via een aanvraag voor bijzondere bijstand kunt u dit bedrag vaak terugkrijgen via uw gemeente. Wij vertellen u daar graag meer over.

Laat u voorlichten door onze specialisten of lees meer op de website van www.rechtspraak.nl. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op door te bellen met 035-3038110 of vul het contactformulier in op onze website. Wij nemen snel contact met u op. U kunt uw vraag ook online stellen of uw ervaringen en tips met andere lezers delen.

Advocaat nodig, maar bang dat u dit teveel kost? Dat is waarschijnlijk niet nodig.

  • Controleer op de website van de Raad voor Rechtsbijstand of u in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. De overheid betaalt dan uw advocaat en u hoeft slechts een lage eigen bijdrage te voldoen. Wij kijken graag even met u mee. Neem daarvoor contact op met een advocaat op telefoonnummer 035-3038110, vul het contactformulier in of stel uw vraag online.
  • Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan kan het zijn dat bijstand door een van onze advocaten wordt vergoed door uw verzekering. In dat geval is het aan te raden met een advocaat ten strijde te treden. Dan weet u zeker dat u goed beslagen ten ijs komt.

In beroep tegen de beslissing van de SVB op een bezwaarschrift - Overheidsprobleem

Aanverwante onderwerpen:

Plaats hier een openbare vraag of reactie