In bezwaar tegen een besluit van de SVB

Ik ben het niet eens met een besluit van de SVB. Wat nu?

U kunt in bezwaar!

Als u het niet eens bent met een besluit van de SVB, gemeente of het UWV dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Een bezwaarschrift kunt u opsturen naar de SVB, maar u kunt ook met uw Digi-D inloggen via de website. In een bezwaarschrift moeten in ieder geval een datum, uw naam, adres, telefoonnummer, burgerservicenummer, de redenen(en) van het bezwaar en uw handtekening staan. Ook moet duidelijk zijn tegen welk besluit u bezwaar maakt. Om een bezwaarschrift extra kansrijk te laten zijn, is het van belang uit te leggen waarom dit besluit onterecht is genomen door op de van toepassing zijnde wet- en regelgeving te wijzen. Dit is soms vrij ingewikkeld.

Neemt u vrijblijvend contact op met een advocaat op telefoonnummer 035-3038110 of vul het contactformulier in. Wij kennen het klappen van de zweep!

Tips:

  1. Houd goed de termijn in de gaten voor het instellen van bezwaar! Een bezwaarschrift moet namelijk (in vrijwel alle gevallen) binnen zes weken na dagtekening van het besluit bij de SVB zijn ingediend.
  2. Controleer op de website van de Raad voor Rechtsbijstand of u in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. De overheid betaalt dan uw advocaat en u hoeft slechts een lage eigen bijdrage te voldoen. Wij kijken graag even met u mee. Neem daarvoor contact op met een advocaat op telefoonnummer 035-3038110, vul het contactformulier in of stel uw vraag online.
  3. Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan kan het zijn dat bijstand door een van onze advocaten wordt vergoed door uw verzekering. In dat geval is het aan te raden met een advocaat ten strijde te treden. Dan weet u zeker dat u goed beslagen ten ijs komt.

In bezwaar tegen een besluit van de SVB - Overheidsprobleem

Aanverwante onderwerpen:

Plaats hier een openbare vraag of reactie