Opgeroepen voor verhoor door de SVB

Ik ben opgeroepen voor verhoor door de SVB. Wat nu?

Vanaf het moment dat u wordt opgeroepen voor verhoor, kunt u verdachte zijn in een strafzaak.

Belangrijk om te weten:

  1. Voordat u op deze uitnodiging ingaat, is het verstandig te informeren of u als verdachte of getuige wordt gehoord. Uw rechten en plichten zijn dan immers heel anders. Een gespecialiseerde advocaat kan dit voor u uitzoeken en u goed uitleggen wat uw rechten en plichten zijn.
  2. Bij het ontvangen van een uitkering of pensioen bent u verplicht aan de inlichtingenplicht te voldoen. Dat wil zeggen dat u openheid dient te geven over de feiten die van invloed kunnen zijn op de hoogte van uw uitkering. Dat is anders vanaf het moment dat u verdachte bent en wordt opgeroepen voor verhoor. Houd daar rekening mee!
  3. U heeft het recht om te zwijgen tijdens een verhoor. als u als verdachte wordt gehoord. Dat is vrijwel altijd beter. U heeft ook het recht zich te laten bijstaan door een advocaat. Een advocaat kan u informeren over de beste proceshouding tijdens een verhoor, maar er ook voor waken dat u niet onder druk een verklaring aflegt, waar u later spijt van krijgt.
  4. Beantwoord nooit vragen als u niet helemaal zeker bent over (de strekking van) de vraag of over uw antwoord.

Wilt u een advocaat meenemen naar uw verhoor? Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact op door te bellen met een gespecialiseerde advocaat. Wij zijn bereikbaar op 035-3038110. U kunt ook het contactformulier invullen op onze website. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt uw vraag ook online stellen of uw ervaringen en tips met onze lezers delen.

Advocaat nodig, maar u maakt zich zorgen over de kosten? Dat is vaak niet nodig!

  • Controleer op de website van de Raad voor Rechtsbijstand of u in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. De overheid betaalt dan uw advocaat en u hoeft slechts een lage eigen bijdrage te voldoen. Wij kijken graag even met u mee. Neem daarvoor contact op met een van onze specialisten op telefoonnummer 035-3038110, vul het contactformulier in of stel uw vraag online.
  • Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan kan het zijn dat bijstand door een van onze advocaten wordt vergoed door uw verzekering. In dat geval is het aan te raden met een advocaat ten strijde te treden. Dan weet u zeker dat u goed beslagen ten ijs komt.

 

Opgeroepen voor verhoor door de SVB - Overheidsprobleem

Aanverwante onderwerpen:

 

Plaats hier een openbare vraag of reactie