De SVB heeft een onderzoek naar mij gestart. Wat nu?
Het SVB doet onderzoek naar u en uw situatie. Er wordt in dat geval meer informatie opgevraagd bij uw bank en/of bij andere overheidsinstanties. Het Openbaar Ministerie is bij een dergelijk onderzoek ook betrokken. Houd er rekening mee dat er getuigen kunnen worden gehoord, zoals uw buren. Er kan worden gekeken hoeveel elektra en water u verbruikt, indien er vanuit wordt gegaan dat u samenwoont. Ook wordt er soms op social media (zoals Facebook) gekeken of er aanleiding bestaat om te denken dat u fraude heeft gepleegd. Vaak worden er huisbezoeken afgelegd. Als er een verdenking van fraude volgt uit het onderzoek, kunt u worden opgeroepen voor een verhoor.
Tip:
Heeft u een openbaar profiel op Facebook? Sluit deze zodat de inhoud niet voor iedereen zichtbaar is. Op basis van uw foto’s kan er vanuit worden gegaan dat u samenwonend bent.
Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact op door te bellen met 035-3038110 of vult u het contactformulier in op onze website. Wij nemen snel contact met u op! U kunt uw vraag ook online stellen of ervaringen met ons en andere lezers delen.
Advocaat nodig, maar u maakt zich zorgen over de kosten? Dat is vaak niet nodig!
- Controleer op de website van de Raad voor Rechtsbijstand of u in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. De overheid betaalt dan uw advocaat en u hoeft slechts een lage eigen bijdrage te voldoen. Wij kijken graag even met u mee. Neem daarvoor contact op met een van onze specialisten op telefoonnummer 035-3038110, vul het contactformulier in of stel uw vraag online.
- Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan kan het zijn dat bijstand door een van onze advocaten wordt vergoed door uw verzekering. In dat geval is het aan te raden met een advocaat ten strijde te treden. Dan weet u zeker dat u goed beslagen ten ijs komt.
Aanverwante onderwerpen:
- Verdacht van fraude door de SVB
- SVB doet onderzoek
- Door de SVB opgeroepen voor verhoor
- In bezwaar tegen een besluit van de SVB
- In beroep tegen een beslissing van de SVB
- Bezwaar/beroep bij de SVB duurt te lang
- Teveel uitkering of pensioen ontvangen van de SVB
- AOW-uitkering en samenwonen niet doorgegeven
- ANW-uitkering of nabestaandenuitkering en samenwonen niet doorgegeven