Voornemen tot afwijzing op grond van de wet BIBOB

De overheid is van plan om mijn aanvraag op grond van de wet BIBOB af te wijzen of mijn vergunning niet te verlengen. Wat nu?

Als de gemeente van plan is om het negatieve BIBOB advies te volgen, dan wordt uw vergunning geweigerd of een verleende vergunning ingetrokken. U krijgt hierover een brief. In deze brief staat het ‘voornemen’ om de vergunning of subsidie te weigeren of uw vergunning in te trekken. Met dit voornemen loopt (het voortbestaan van) uw (horeca)onderneming gevaar, waardoor u mogelijk erg in paniek zit zijn.

Wat kunt u hiertegen doen?

U kunt hiertegen een zienswijze indienen. Een zienswijze is in feite een brief waarin u uiteenzet waarom de vergunning of subsidie wel degelijk aan u verstrekt moet worden. Het is belangrijk om op de van toepassing zijnde wet- en regelgeving te wijzen. Het is namelijk niet voldoende om er alleen op te wijzen dat uw (horeca)onderneming (of het voortbestaan ervan) gevaar loopt.

De overheidsinstantie zal in reactie daarop een definitief besluit nemen. Tegen dit besluit kunt u in bezwaar.

Advocaat nodig?

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het schrijven van zienswijzen en bezwaarschriften. Maakt u zich zorgen over de kosten van een advocaat? Dat is vaak niet nodig. In veel gevallen wordt er door de Raad voor Rechtsbijstand een toevoeging afgegeven. Dat betekent dat uw advocaat wordt betaald door de overheid en u zelf slechts een enkele eigen bijdrage hoeft te betalen. Indien uw zaak of u niet in aanmerking komt voor pro deo rechtsbijstand, dan moet u een uurtarief voor uw advocaat betalen. Wij komen echter in dit soort zaken vaak een vaste prijs met de cliënt overeen zodat u nooit een onverwachte rekening op uw deurmat aantreft.

Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact op met een gespecialiseerde advocaat via telefoonnummer 035-3038110 of vul het contactformulier in. Heeft u vragen of wilt u uw ervaringen en tips met onze lezers delen, dan kan dat ook hier op ons online forum.

Voornemen tot afwijzing op grond van de wet BIBOB - Overheidsprobleem

Gerelateerde onderwerpen:

Plaats hier een openbare vraag of reactie